Dansen Lindy hop lockar folkJuly 18, 2018July 18, 2018admin

Lindy hop och pardans överlag har blivit allt mer populärt de senaste åren. Det är människor i alla åldrar som älskar denna glada dans och roliga dans de dansbanor och lokaler som anordnar detta blir snabbt fyllda av dansglada personer. Så är det på dansbanan i stadsparken i Lund, på onsdagar ordnas där nämligen Lindy hop-kvällar.

Lindy hop är en dans som härstammar från New York, det är en swingdans som kan variera från att dansa mycket snabbt till att dansa mycket långsamt. Den ovana dansaren får nog börja med lugnt tempo för att inte skada sig i dansen. Man kan danska spontant likväl som man kan dansa koreograferat. Oftast dansar man till swingmusik som man gjorde back in the days, men så behöver det inte vara idag, det varierar nämligen.

Dansen handlar om dynamik

Dansen Lindy hop handlar i grunden om dynamik. Här kan både den som för och följare kan påverka dansens gång. Det är helt okej att vara spontan när man dansar Lindy hop, så länge de som dansar har dynamik med både varandra och musiken de dansar till.

Stadsparken i Lund populär för att dansa Lindy hop

I en artikel från Sydsvenskan kan man läsa om att det på onsdagar under sommaren anordnas danskvällar med Lindy hop i stadsparken i Lund. Där kan man läsa om bland annat Håkan, som berättar att han blev totalt förälskad i dansen Lindy hop för två år sedan, och han tillägger att det är bra träning, och roligt. Dessutom gillar han att DTE inte är så noga vem som för eller följer i Lindy hop, det gör att det blir en avslappnad och fartfylld dans. Även Peter besöker stadsparken, och han är nybörjare på dans stilen. Han säger att han tycker att det är roligt att föra sig till musik och säger att Lindy hop inte är så välstrukturerat. Det är förmodligen det som lockar.