Dansen förenar, eller?July 16, 2014July 16, 2014admin
Dans har genom alla tider alltid varit något som förenar människor men inför dansbandsveckan i Malung förs nu en öppen konflikt i dansbandsvärlden.

Konflikten står mellan såväl dansband som dansare och blossade upp i samband med dansbandsveckan i Malung som varje år öppnar upp sina portar för dansbandsälskare från hela landet. Det som allt handlar om är hur de så kallade hardcoredansarna skrämmer bort vanliga dansare och annan publik som vill njuta av musiken och öppna gräl sker dagligen mellan de olika besökarna.

”– Den stora motsättningen finns mellan dansarna, hardcoredanspubliken och de som branschen borde försöka nå ut till – de som vill stuffa runt efter ett glas vin. Dansarna, som de kallar sig själva, vilket är så jävla dumt, skrämmer bort folk. Det ser ut som en gympasal där ute, säger Deutgen.” Läs mer här.

Anledningen till att bråket uppkommit kan komma ifrån dansbandens nyvunna popularitet tack vare programmet Dansbandskampen som sänts i SVT nu i tre säsonger vilket gjort att både Malungs veckan och dansställena nu fått en bredare publik. Vidare kan konstateras att bråket inte enbart drabbar personerna i publiken när det kommer till svårigheter bland alla olika publikläger att samsas om utrymmet. Utan bråket drabbar även arrangörerna som förlorar mängder av intäkter när hardcoredansarna jagar bort övriga besökare eftersom dessa motionsdansare snarare dricker vatten och har med sig egen fika istället för att utnyttja danslokalernas cateringerbjudanden. Sålunda kan konstateras att efter dansbandens uppsving har flera motsättningar mellan de olika publiklägren slagit rot i dansbandsvärlden och även dansbanden dras in i konflikten då många väljer att bredda sin musik för att på så vis nå en bredare publik. Hur historien kommer att utvecklas återstår att se men för den som själv vill uppleva dansbandshysterin är biljetter till dansbandsveckan fortfarande tillgängliga och festligheterna fortsätter hela veckan ut.