Rolig dans i zumbaApril 18, 2013October 4, 2013admin

l februari gick fitnessmässan i Helsingborg av stapeln, och det var verkligen en succé. Mannen som anordnade mässan, Alex Tell, lyckades verkligen få till den fest han hoppades på. Men vem är egentligen förvånad? Alex har mycket på sin meritlista, och att anordna en fitness- och hälsomässa, bör inte ha varit så problematiskt för honom. Alex lista med aktiviteter och upplevelser är lång. Han har hoppat fallskärm, driver ett företag som arrangerart mässor och var med vid uppstarten av dansträningsgruppen Zumba boys. Han är en inspiration för alla därute, oavsett vilket intresse en har. Och det är just det här med Zumba boys som är så intressant för oss dansintresserade. Zumba har på kort tid växt sig till någonting mer, och många ser det nästan som en livsstil. Så här säger Alex själv om Zumba som fitnesstrend:

– Världens snabbast växande fitnesskoncept är Zumba! Jag är säker på att anledningen är att de jobbar aktivt med att skapa passion och glädje, vilket ger enorm drivkraft.

Och det finns verkligen sanning i det han säger.  Nu är det många som anser att zumba är någonting för tjejer, medan killar ska hänga i gymmet eller spela boll. Det är löjligt – och därför underbart att höra om gruppen ”zumba boys”. För ni som inte vet vad zumba är kan det beskrivas så här:

    • Zumba är en träningsform där de latinska rytmerna står i fokus.

 

Du behöver inte ha några förkunskaper för att kunna dansa zumba. Fokus är på lycka, och att ha roligt! Det är ingen som förväntar sig att alla ska kunna allt på en gång, och det gör ingenting om man inte riktigt hänger med eller har svårt för att lära sig.

Bli instruktör

Just nu är det många som är väldigt intresserade av att bli instruktörer inom Zumba. Det gör man genom att prata med en träningsanläggning som erbjuder zumba. De kan sedan vägleda dig vidare till en klar utbildning. Du behöver egentligen inte ha några förkunskaper av zumba, men det kan vara bra om du har dansat tidigare, samt att du är vältränad. Utöver det är det viktigt att ha koll på vad det innebär att vara en instruktör. Du kommer leda en grupp, och stå på en scen. Många upplever det som skrämmande, men du som instruktör måste njuta av att kunna stå i rampljuset. Det sista du måste ha koll på om du ska bli instruktör är smådetaljer som är otroligt viktiga för att allt ska fungera som det ska. Ett exempel på vad det kan vara är att veta hur en ljudmätare fungerar. Eftersom du kommer att ansvara för ljudet på passet, är det du som måste mäta ljudet, så att ingen får problem med sin hörsel. Det finns självklart mycket mer att lära – men det här är lite av det.

Och glöm inte bort att alla kan bli zumba-instruktörer, kille som tjej. Titta bara på Alex som var med i artikeln. Han startade till och med en egen zumbagrupp. Det kan du också göra, det handlar bara om vilja, mod och ork. Kör!